Dan odprtih vrat vodarne Brest

Škofljica, 9.2.2009

Vabilo na “Dan odprtih vrat vodarne Brest”

Javno podjetje Vodovod Kanalizacija d.o.o. (JP VO-KA) in Okoljevarstveno društvo Barjanski zmaj vabita vse prebivalce občine Škofljica na »Dan odprtih vrat vodarne Brest«, ki bo potekal 19. februarja 2009 na lokaciji vodarne Brest in v Vrbljenu.

Tega dne bo voden ogled ob 16. in 17. uri na lokaciji vodarne Brest, ob 19. uri pa bodo strokovnjaki JP VO-KA v bližnji dvorani gasilskega doma v Vrbljenu javnosti predstavili pomen vodarne Brest za varno oskrbo s pitno vodo.

Prepričani smo, da bo ogled in predavanje izredno zanimivo in poučno za vse, ki jih zanima koncept oskrbe s pitno vodo in jim ni vseeno, kakšno vodo pijejo.

Strokovnjaki JP VO-KA bodo predstavili zgodovino odločitev o izgradnji vodarne Brest, njeno funkcijo v centralnem vodovodnem sistemu Ljubljane in prihodnje načrte. Podan bo hidrogeološki pogled na obravnavano področje, udeleženci pa se bodo seznanili z dinamiko in izvorom podzemne vode, ki je vir pitne vode v vodarni. Predstavljena bo tudi skladnost in zdravstvena ustreznost pitne vode in tveganja v okolju, ki bi lahko ogrozila varnost oskrbe s pitno vodo. Udeleženci bodo pridobili informacije o delovanju centralnega vodovodnega sistema Ljubljane in njegovega nadzornega sistema.

Vljudno vabljeni na “Dan odprtih vrat vodarne Brest v Vrbljene” na predpustni ťdebeli četrtek 19. februarja 2009.

Arhiv novic