Otvoritev pločnika Škofljica - Grosuplje

OTVORITEV_PLOcNIKA073.jpg


zAFRAN 070.jpg

 

V torek, 11. junija 2013, je na meji med sosednjima občinama Škofljica in Grosuplje, potekala uradna otvoritev povezovalnega pločnika med prijateljskima občinama.  Zbrane  goste sta uvodoma pozdravila oba župana občine Škofljice, Ivan Jordan  in občine Grosuplje, dr. Peter Verlič, ki sta tudi slavnostno prerezala trak. 


Oba župana sta poudarila kako pomembno je sodelovanje med sosednjima občinama, rezultat tega je vsekakor povezovalni pločnika, ali kot smo ga poimenovali brv prijateljstva, ki poteka čez potok Škofeljščico. Prijateljsko brv bo od otvoritve naprej obeleževala tudi gravirana ploščica.
Vrednost celotne investicije, pločnika na Šmarski, javne razsvetljave in dveh avtobusnih postajališč pri g. Žafranu in g. Skubicu, je znašala dobrih 200.000 EUR.


Slavnostno otovoritev so popestrili in obeležili Moški pevski zbor Šmarje -Sap in Ženski pevski zbor Laniške predice iz Škofljice, oba pod mentorstvom Mojce Jevnikar Zajc; Mihael Štajnar, ki je zaigral pesem z naslovom Slovenija, od kod lepote tvoje.


Poleg številnih gostov, predstavnikov izvajalcev in obiskovalcev, pa gre še posebna zahvala zakoncema Žafran, ki sta velikodušno odstopila del svojega zemljišča in z zasaditvijo številnih rož dala zgrajeni infrastrukturi tudi svojo "idilično podobo".
Obe Občini sta prejemnici certifikata Zlati kamen, ki vodstvi občin zavezuje, da tudi z dobro prometno infrastrukturo še naprej nadgrajujeta kakovosten standard ravni življenja v občini. 
Z urejenimi površinami za pešce in urejeno cestno razsvetljavo bo standard bivanja na območju obeh občin višji, tukajšnji kraji pa bodo zaradi ustreznejše varnosti v prometu bolj privlačni tako za stanovalce kakor tudi za obiskovalce. 

 


Škofljica, junij 2013                            Občina Škofljica                                                               

 

Arhiv novic