Župan Ivan Jordan sprejel Svetovne mladinske prvakinje

IMG_0170_1.JPG

 

Bližina tekmovanja ter nove mladinske kategorije je bilo tisto, kar nas je prepričalo, da smo sprejele povabilo in idejo matične zveze ZNPS, da smo dovolj zrele in odlične, da se lahko udeležimo SP v navijaštvu in pom ponu od 21. do 22. novembra 2015 v Nemčiji.
Intuicija se je izkazala za pravo. Frkljice so namreč izpolnile naše tihe želje in pričakovanja ter si priplesale naslov svetovnih mladinskih prvakinj v pom plesu.
Intenzivne priprave so potekale že v mesecu avgustu, trenerki pa sta iz tedna v teden dvigovali zahtevnost in številnost treningov. Po jesenskih počitnicah v mesecu novembru so bili oba pom para in mladinska skupina pripravljeni. Steklo je še nekaj zadnjih nastopov in predstavitev in že smo se polni pričakovanj in odgovornosti peljali proti znani dvorani Max-Schmeling-Halle v Berlinu.
Skupaj z navijaško ekipo iz Škofje Loke smo tako pokrivali kar pet od desetih tekmovalnih kategorij in skupaj sestavljali team Slovenija; mladinski pom par Tjaša Božič in Pia Mačerol s trenerko Nastjo Šturm, članski pom par Urša Balent in Kristina Etling s trenerko Vesno Požar, ter mladinska pom skupina Frkljice s trenerko Nastjo Šturm, vsi iz našega društva, ŠD Škofljica.
Po dveh dneh tekmovanja je seštevek obeh tekmovalnih nastopov na koncu prinesel tudi skupne točke in končno razvrstitev. V članski kategoriji pom parov sta si Kristina in Urša priplesali 7. mesto in bili s končnim mestom zadovoljni, ko sta si dokazali, da lahko v drugo plešeta še bolje. Za dve točki in pol so ušle naše prve stopničke, a sta bili Pia in Tjaša po drugem plesnem nastopu zadovoljni tudi s 4. mestom med mladinskimi pari. V zadnji kategoriji mladinskih skupin, ki je bila tudi naš najmočnejši adut, so nastopile Frkljice. Veselili in trepetali smo po obeh nastopih in se neskončno objemali in jokali, ko so točke končno pokazale najvišje mesto in naslov svetovnih mladinskih prvakinj v pom plesu za leto 2015.
Naše mladinke so tako upravičile naše upanje in prepričanje v zmožnost osvojiti enega od desetih naslovov, ki so na tem prvenstvu čakali na nove lastnike. In ko je po dvorani končno zadonela slovenska himna, nas ni prav nič motilo, niti prehitro petje niti malo obrnjena zastava. Štelo je samo to, da so plesalke tam, kjer so si tako želele - na vrhu, z medaljo okoli vratu in desno roko na srcu. Bile so tam, za kar so tako garale, se odpovedovale, stremele. Izginile so vse modrice in vse bolečine v mišicah in kitah. Neprecenljivo ...
Zahvala za uresničitev naših sanj gre najprej Občini Škofljica in g. županu, Ivanu Jordanu, za nakup novih dresov, g. Tomažu Bohu in BTS Company, d. o. o., za nove športne torbe, g. Marku Mlakarju za nove športne puloverje, za zavarovanje v času potovanja, plačilo za pot trenerkam ter vse potiske loga se zahvaljujemo g. Janezu Ruglju in Rujz-designu, Pečar, d. o. o., iz Škofljice, Agent timu iz Kamnika, Pum nepremičninam, d. o. o., iz Ljubljane ter g. Tomažu Reparju in 3B + D iz Škofljice, vključno gre še zahvala za sledilno napravo za pomoč staršem. Zahvala tudi Nini Glavič za idejo in izdelavo dresa za članici. Za ves promocijski material in organizacijo obiska slovenskega veleposlaništva v Berlinu gre zahvala g. Milanu Knezu. Za zdrave prigrizke in hidratacijo na tekmi sta poskrbela Saša in Mitja Lah iz Škofljice. Zahvala Emporiumu Ljubljana in ga. Sabini Kumše za tekmovalne žabe in osvežilne bombončke. Za vso podporo in razumevanje gre posebna zahvala g. ravnatelju OŠ Škofljica, g. Romanu Brunšku, ter upravniku domače dvorane, g. Zdravku Igličarju.
Poslednja, a zato največja zahvala je namenjena staršem plesalk za zaupanje, sodelovanje, za vso pripravljenost podpreti svoje plesalke ter za vso pozitivnost, ki ste jo oddajali in jo je bilo čutiti prav povsod. Brez vas ne bi bilo nas!

Zapisala: Irena Balažic

 

 

Arhiv novic