SLAVNOSTNA SEJA OBČINSKEGA SVETA

Prvi september je začetek novega šolskega leta in hkrati občinski praznik, ki ga pri nas praznujemo v spomin na začetke šolstva v naši občini. Pod Lipo v Želimljah je deloval in ustvarjal Fran Saleški Finžgar, ki je bil ustanovitelj prve osnovne šole v Želimljah, ki nosi njegovo ime. Tu je tudi ustvaril najbolj znani roman Pod svobodnim soncem.
Slavnostna seja je bila že tradicionalno v kulturni dvorani na Škofljici. Kratek kulturni program je obogatila virtuozinja Eva Pal, ki je z violino zaigrala slovensko in evropsko himno. Sledil je nagovor župana Ivana Jordana. Zadovoljno in z veseljem se je ozrl na uspešno delo občine v obdobju od lanskoletnega občinskega praznika do danes in razkril nadaljnje cilje, načrte in upanje za leto, ki prihaja.
Slavnostna seja se je nadaljevala z razglasitvijo prejemnikov občinskih priznanj. Kot lahko razberemo iz podeljenih nagrad je v naši občini resnično veliko ljudi, ki jih je potrebno izpostaviti in se jim zahvaliti.
V tem letu so prejeli županovo priznanje: Maša Pušnik za vrhunske tekmovalne dosežke v modernem tekmovalnem plesu, Matej Kramar za nesebično in požrtvovalno nudenje pomoči udeležencem v prometni nesreči, Miroslav Kumin za aktivno in skrbno delo sektorskega policista na območju občine Škofljica, Mladinska plesna skupina Frkljice za doseženo prvo mesto na svetovnem prvenstvu v pom pon plesu v Berlinu 2015, Lovska družina Škofljica za 70. obletnico obstoja ter Župnija Škofljica za 40. obletnico samostojne Župnije Škofljica. Plaketo Občine Škofljica so prejeli: Janez Rigler za uspešno delo v Športnem društvu Škofljica, Društvu prijateljev mladine Lavrica za uspešno delo z mladimi, Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga ob 30. obletnici delovanja in za zgledno sodelovanje z lokalno skupnostjo ter Prostovoljno gasilsko društvo Pijava Gorica za uspešno delo ob 110. obletnici društva. Najvišje odlikovanje sta prejela Grb Občine Škofljica Draga Košak za dolgoletno predano pedagoško delo in Jelka Pangerc za dolgoletno delovanje v dobrobit starejših in bolnih občanov.
Ljudi, ki znajo, ljudi, ki hočejo, ljudi, ki jim ni vseeno, je med nami namreč veliko. In vsekakor si zaslužijo, da jim enostavno povemo: opazili smo vas, cenimo vas, hvaležni smo vam.

Besedilo: Nataša Hribar

nagrajenci.jpg

Foto: Stane Bozja
Arhiv novic