OBČINA ŠKOFLJICA – IZJAVA ZA JAVNOST – KORONAVIRUS SARS-CoV-2

Grb_Skofljica.png
 
Na pobudo župana g. Ivana Jordana je bil dne 25.2.2020 sklican operativno-preventivni sestanek vseh pomembnejših javnih in zasebnih institucij v občini na temo Koronavirus SARS-CoV-2. 
Udeležili so se ga predstavniki občinskega štaba civilne zaščite, gasilske zveze, medicine, nege, vzgoje in izobraževanja, športa, sociale in gospodarstva.

operativno-preventivni-sestanek.png

Po županovem uvodu je ga. Mojca Klančar Dolinar, dr.med.spec., ambulanta splošne medicine Zdravstveni dom Škofljica predstavila morebitne nevarnosti in potek bolezni, simptome in znake, ki jih povzroča koronavirus SARS-CoV-2 ter preventivne ukrepe glede preprečevanja širjenja koronavirusa.  V nadaljevanju je ga. Eva Kovačič iz Patronaže in zdravstvene nege Škofljica predstavila pravilno umivanje rok z uporabo alkoholne raztopine za razkuževanje.

Preventivna priporočila in navodila pri širjenju koronavirusa:
    2. Roki se naj ne dotikata ust, nosu in ušes.
    3. Prezračevanje prostorov.
    4. Ni priporočljivo rokovanje, objemanje.
    5. Ni priporočljivo zadrževanju v prostoru, kjer je nahaja več ljudi.
    6. Ni priporočljivo sklicevati ne-nujnih srečanj, sestankov.

Zdravstvena navodila:
Ob zaznavi tipičnih znakov, ki bi lahko asociirali na koronavirus:
povišana telesna temperatura, kašelj in sočasni obisk krajev, kjer je epicenter epidemije, Republika Kitajska, Republika Tajska in Republika Italija oziroma neposreden stik s osebami, ki so bili v teh krajih pred kratkim,

se NE zglasite v Zdravstvenem domu, oziroma pri osebnem zdravniku,

temveč je nujen predhoden telefonski klic, kjer medicinsko osebje oziroma osebni (dežurni) zdravnik po pogovoru, določi nadaljnja navodila, strokovne napotke.

V primeru blažjih oblik prehlada, telesne temperature je priporočljivo, da ostanete doma.

Glede preprečevanja širjenja koronavirusa je bil sprejet sklep o pripravi navodil za javnost glede umivanja rok in higiene kašlja . Navodila bodo v obliki plakatov nameščena na oglasnih prostorih občinskih institucij.

Župan se je dogovoril tudi s pekarnami in mesnicami, da bo v primeru izrednih razmer za občane Občine Škofljica zagotovljena oskrba s prehrano. 
 
Občina Škofljica, Februar 2020
 


 
Arhiv novic