Gradnja optičnega omrežja na Vrhu nad Želimljami

Spoštovani sokrajani!

DELA za izgradnjo optičnega omrežja Vrh in Veliki Ločnik so se že začela. V torek smo pregledali lokacijo za novo telefonsko centralo, ki naj bi bila v gasilskem domu na Vrhu. Telekom je izbral izvajalca del: podjetje GVO. Izvajalec bo najprej markiral celotno traso.

GRADBENA dela se bodo začela 16.08.2010.

Izkop se bo izvajal s tehnologijo frezanja, ker je ta veliko hitrejša, manj je uničenega asfalta, izkop je natančnejši in tudi stroškovno veliko cenejši.
Kot pri vsakem izkopu tudi tokrat ne bo šlo brez hrupa, prahu in motenj v prometu. Lepo vas prosim za čim več strpnosti, potrpežljivosti in predvsem moramo vsi imeti pred očmi naš skupni cilj: dobiti pravo optično omrežje še pred koncem letošnjega leta.

Naj še enkrat poudarim, da je to edini Telekomov projekt v pravo optično omrežje FTTH (Fiber To The Home) v Sloveniji in za to se bo splačalo malce potrpeti z gradbenimi deli.
Ker vas je veliko izrazilo željo, da pridobimo ponudbo izbranega izvajalca del za izvedbo izkopa in zasipavanja, torej za tista dela, ki jih od glavnega voda po svoji parceli do hiše moramo izvesti sami smo pridobili ponudbo podjetja GVO.

Takoj na začetku poudarjam, da je to prostovoljna odločitev vsakega posameznika: vsak se sam odloči, ali bo izkop in zasipavanje izvedel sam ali pa bo ta dela naročil pri podjetju GVO ali pa pri kateremukoli drugemu podjetju.

Kratka obrazložitev: Konkreten predračun (z vsemi izmerami) za vas bo izdelal predstavnik GVO, ki vas bo na osnovi oddanega naročila obiskal in se z vami dogovoril za vse podrobnosti. Takrat bo predstavnik GVO skupaj z vami tudi izmeril potrebne količine del in določil katera dela iz cenika sploh pridejo v poštev za vaš primer.
NAROČILO mora vsebovati: Ime in priimek (TISKANO) naročnika, mobitel, naslov nepremičnine (Vrh, Veliki Ločnik), št. parcele (navedite tudi K.O. : Gradišče ali Turjak) in številka priključka. Spodaj datum in podpis.

Naročila oddajte članom nadzora gradnje (v nabiralnik ali osebno), DO NAJKASNEJE  PETKA 30.07.2010 :
 - Franček Šterman : 041 672 760 – vodja nadzora. Odgovoren za glavno koordinacijo s Telekomom in za področje Vrh – NOVO NASELJE.
- Slavko Vesel     : 041 645 937 – nadzor za področje Vrh – STARO NASELJE.
- Vasja Spindler : 041 786 606 – nadzor za področje Veliki Ločnik – NOVO NASELJE
- Slavc Kovačič : 031 357 609 – nadzor za področje Veliki Ločnik – STARO NASELJE.

Za vsa vprašanja glede izvedbe zgoraj navedenih del se prosim obrnite direktno na izvajalca GVO, g. Jure Jerina 041 746 229  ali g. Janez Marucelj 041 775 709.

Informativni cenik za izvedbo vseh ostalih notranjih instalacijskih del (od optičnega modema do naprav: TV, računalniki, telefon, radio)  boste dobili v vaš nabiralnik.

Dogovor lahko po želji sklenete direktno z izvajalcem GVO.
 Za vse, ki načrta gradnje optičnega omrežja in izvedbe del niso prejeli po elektronski pošti, bo načrt na ogled v gasilskem domu Vrh, v nedeljo 25.07.2010 od 16:00 do 20:00.
 
Lepe počitnice vam želim,
 Vasja Spindler

 

 

Arhiv novic