NOVI VRTEC na LAVRICI tik pred GRADNJO!

vrtec-lavrica.jpg

Z velikim veseljem Vam sporočam, da je po dokaj zahtevnem in zapletenem postopku pridobivanja soglasij že pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje za novi vrtec na Lavrici! Pogodbeni izvajalec Marles hiše Maribor bo takoj pričel z gradnjo.

Za izgradnjo novega osem oddelčnega vrtca na Lavrici je bila predaja objekta prvotno planirana še v letošnjem letu. Zaradi dodatnih študij /protipoplavna, energetska učinkovitost/ se je zamaknil tudi rok pridobitve gradbenega dovoljenja. Vse to izvedbo odmika v obdobje zimskega časa, kjer obstaja verjetnost, da del ne bo moč izvajati s takšno intenzivnostjo, kot v poletnih mesecih, zato je realno pričakovati, da bo končna podoba vrtca nared šele v pričetku prihodnjega leta.
Ob tem pa ne skrivam razočaranja nad državo oz. ministrstvom za šolstvo in šport, saj Občini Škofljica kljub prepričljivi in popolni vlogi na razpis, za gradnjo novega vrtca in tudi nove šole na Lavrici ni dodelila niti evra! Res žalostno! Toliko bolj, ker je po najnovejših podatkih Občina Škofljica na 1. mestu po intenziteti priseljevanja - številu novih občanov.

Župan: Ivan Jordan

Arhiv novic